Junis Kinderopvang

Junis Kinderopvang
Klantenservice 0172 - 74 58 50
 Over Junis  »  Blog  
Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

Blog

Bescherming voor je kind bij warm weer

Het is het belangrijk om je kind(eren) in de zomer goed te beschermen tegen de warmte. Op onze locaties zorgen we ervoor dat de kinderen tijdens het spelen geen last ervaren van de warmte.

We smeren de kinderen goed in en creëren veel schaduwplekken, zodat de kinderen rustig kunnen spelen. Met genoeg te drinken en leuke waterspelletjes zorgen de pedagogisch medewerkers voor frisse afkoeling.

Tips voor ouders
Als ouder wil je je kind(eren) natuurlijk ook goed beschermen tegen de warmte. Wij geven een aantal tips!

 • Zorg dat je kind genoeg drinkt, wacht geen dorstgevoel af, maar biedt regelmatig drinken aan. Geef je borstvoeding? Drink dan zelf meer tijdens een warme dag en leg de baby wat vaker aan.
 • Smeer je kind goed in met een hoge beschermingsfactor. Ook wanneer de kinderen in de schaduw spelen.
 • Probeer buiten spelen tussen 11.00 en 15.00 uur te vermijden. Op dit tijdstip is het ’t warmste en de zon heeft de meeste kracht.
 • Trek je kind dunne katoenen kleding aan. Katoen neemt veel vocht op en is luchtdoorlatend. 
 • Spoel je kind na het zwemmen in de zee af met zoet water. Het zout uit de zee vergroot de kans op verbranden.
 • Houd er rekening mee bij een opblaaszwembad dat kinderen snel kunnen afkoelen in het water. Je kunt het opblaaszwembad het beste laten vollopen met lauw water.
 • Laat het opblaaszwembad leeg lopen na gebruik of dek het zo af dat je kind er niet ongepland in kan gaan. Zorg ervoor dat er geen regenwater in kan lopen.
 • Bescherm het hoofd met een pet of hoedje, dit helpt om verbranding te voorkomen en geeft verkoeling.

Eropuit in de zomervakantie - 7 originele uitstapjes

De zomervakantie komt er weer aan! De kinderen zijn vrij van school en dat betekent dat veel ouders deze periode ook een aantal weken vrij zijn om samen met hun kind(eren) door te brengen. Een uitstapje is dan altijd leuk! Wij hebben zeven originele uitstapjes in Zuid-Holland op een rij gezet:

1. Speelbos Bentjungle
Speeltuin Bentjungle van Staatsbosbeheer ligt in het Bentwoud, tussen Zoetermeer en Benthuizen. Dit bos is een vrij nieuw bos, waardoor de bomen nog niet zo hoog gegroeid zijn. Een leuke plek voor kinderen om te slingeren, klauteren en klimmen, maar bijvoorbeeld ook te vliegeren op de grasvelden.

2. Speeltuin De Kievit
In Berkel en Rodenrijs vind je speeltuin De Kievit wat bestaat uit 10.000 m² aan buitenspeelplezier! Je hebt er trampolines, een kabelbaan en ook twee zwembaden. De entreekosten zijn €5,-. Kinderen t/m 2 jaar en opa’s en oma’s mogen gratis naar binnen.

3. Jeu de boer
Trek je oude schoenen maar aan! In Hazerswoude-dorp kun je bij Jeu de Boer een potje boerengolf spelen. De kosten voor kinderen t/m 11 jaar zijn €4,- p.p. Voor volwassenen betaal je €8,-.

4. Natuurspeeltuin Leiderdorp
In de natuurspeeltuin in recreatiepark De Bloemerd in Leiderdorp kunnen kinderen o.a. klimmen in bomen, hutten bouwen en kliederen met water en zand. De entree is gratis.

5. Van Reeuwijk fruit & flowers
Bij Van Reeuwijk fruit & flowers in Abbenes kunnen kinderen, ouders, opa’s en oma’s zelf fruit en groente plukken. Aardbeien, kersen, mini komkommers en nog meer. Samen met je kind(eren) vul je zoveel bakjes als je maar wilt. Aan het einde weeg je het fruit en de groente en reken je het af.

6.Klimpark het Klimeiland
Dit uitje is voor stoere kinderen zonder hoogtevrees! Klimpark Het Klimeiland vind je in recreatiegebied Vlietland en is het eerste grote klimpark in Zuid-Holland. Dit uitje is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kost €16,- voor kinderen en €20,- voor volwassenen.  

7. Jutterskeet Ome Jan
Bij de Jutterskeet van Ome Jan op het strand van Kijkduin kunnen kinderen op zaterdag- en zondagmiddag helpen strandjutten. Tegen een kleine vergoeding (€5,- per middag) mogen kinderen op pad met een echte metaaldetector. Wat voor schat vind jouw kind?

Vakantie bij Junis!
In de vakanties gaan de BSO-locaties er ook regelmatig lekker op uit. Bijvoorbeeld picknicken in het park, naar het museum of een van bovenstaande activiteiten. Wist je dat je ook vakantieopvang af kunt nemen bij Junis? Je hoeft hiervoor nog geen klant te zijn bij Junis. Met onze Klantenservice bespreek je de mogelijkheden voor jouw kind(eren). Aanmelden voor de zomervakantie kan tot 24 juni.

Zwanger: 6 praktische tips

Je bent zwanger. De hormonen gieren door je lichaam en je bent emotioneler. Natuurlijk kun je niet wachten tot jouw kindje straks in je armen ligt. Toch is het belangrijk om voor de geboorte van je kindje een aantal beslissingen te nemen. 

Wanneer regel ik een verloskundige?
Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je op zoek naar een prettige verloskundige. Vaak vind je meerdere praktijken als je googelt bij jou in de buurt. Op de website krijg je een goede eerste indruk. Maar het is ook verstandig om aan familie of vrienden te vragen welke verloskundige zij aanraden. Heb je een keuze gemaakt? Dan wordt de eerste afspraak vaak rond de achtste of tiende week van de zwangerschap ingepland.

Wanneer kan ik de kraamzorg regelen?
De kraamzorg helpt jou en je kindje de eerste dagen na de bevalling. Kun je thuis bevallen? Dan assisteert de kraamhulp ook de verloskundige. Net als de keuze voor een verloskundige, kun je de kraamzorg al vroeg regelen. Ga bij je verzekering na wat de opties zijn. In sommige gevallen krijg je de keuze uit een aantal kraambureaus waar de verzekering mee samenwerkt. In andere gevallen heb je een vrije keuze.

Hoe blijf ik fit tijdens de zwangerschap?
Tijdens je zwangerschap ben je niet altijd topfit. Bewegen kan je helpen om je beter te voelen. Ben je een fanatieke sporter? Dan kun je de eerste maanden gewoon je normale routine aanhouden. Sport je niet zo veel, dan is het verstandig dit rustig op te bouwen. Let wel op dat je binnen je eigen grens blijft. Drink voldoende en neem tussendoor pauzes. Tip: Mom in Balance organiseert bootcamps speciaal voor zwangere vrouwen in o.a. Alphen a/d Rijn.

Hoe kies ik een leuke naam?
Het nadenken over babynamen is een van de leukste dingen van je zwangerschap. Vroeger werden voornamen vaak doorgegeven van generatie op generatie. Tegenwoordig is de keuze haast eindeloos. Geen naam lijkt te gek! April, Tulp en Denim zijn alle drie bestaande babynamen. Als tegenhang kiezen veel mensen toch ook nog voor oer-Hollandse namen, zoals Guus en Maartje. Op het internet vind je in ieder geval genoeg inspiratie.

Wanneer heb ik recht op verlof?
Ben je een werkende moeder, dan heb je recht op 16 weken verlof. Dit verlof bestaat uit het zwangerschaps- en het bevallingsverlof. Het zwangerschapsverlof neem je vier tot zes weken voor de uitgerekende datum op. Na de bevalling heb je nog recht op tien tot twaalf weken verlof. Het is belangrijk dat je de gewenste verlofperiode op tijd meldt bij je werkgever. Officieel mag je dit tot drie weken voor het verlof aangeven. Bekijk hier de precieze regels.

Kan ik al kinderopvang regelen?
Ja, je kunt al voor de geboorte van je kindje kinderopvang regelen! De kans is groot dat er wachtlijsten zijn. Oriënteer je daarom op tijd op kinderopvangorganisaties bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende opvangvormen. Ga je bijvoorbeeld liever voor gastouderopvang of toch een integraal kindercentrum (IKC) waar samen leren centraal staat? Junis nodigt je uit om eens een kijkje te nemen op een van de locaties. Interesse? Je kunt je hier aanmelden.

 

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Vraag het gratis cadeautje van Junis aan. Deze actie is geldig voor aanstaande moeders die woonachtig zijn in Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop of Rijnwoude. Meer weten over deze actie, lees hier onze voorwaarden.

Help, mijn kind klimt in hoge bomen!

Pedagoog Jessica Linting van Junis vertelt:

“Avontuurlijke kinderen, rennend en klimmend in de speeltuin. Duwend, gooiend met takken en klimmend aan de zijkant van de glijbaan omhoog. Van de trapleuning afglijdend en rollend en stoeiend gaan ze door de kamer en lijken soms de risico’s niet te zien. Ouders houden hun hart vast en roepen veelvuldig “Pas op, niet te hoog!”, “kijk uit” en “niet doen”. Verbaasd kijken de kinderen op uit hun spel of gaan geheel in hun eigen wereld door zonder zich iets aan te trekken van wat de volwassene roept. Herkenbaar toch?

Grenzen verleggen 
Je wilt als ouder je kind beschermen tegen pijn en tegelijkertijd ervoor zorgen dat jouw kind zich op allerlei manieren kan ontwikkelen. Hoe kun je er voor zorgen dat dit elkaar niet bijt? Hoe zorg je ervoor dat kinderen risico’s in leren schatten, hun grens leren kennen en die tegelijkertijd steeds weer verleggen?

De peuter of kleuter die zonder mama naar de speeltuin wil gaan of het schoolkind dat via de lantaarnpaal boven op de schuur klimt. Ieder kind zal zijn eigen grenzen verleggen en ieder kind is daarin anders. Waar het ene kind zonder angst de hoogste boom in klimt, staat de ander angstig naar boven te staren. Ook elke ouder is anders en reageert anders. Als ouder weet jij het beste wat jouw kind kan dus luister naar je eigen gevoel wanneer je beslist of iets wel of niet kan.

Bescherming voor je kind bij warm weer

Het is het belangrijk om je kind(eren) in de zomer goed te beschermen tegen de warmte. Op onze locaties zorgen we ervoor dat de kinderen tijdens het spelen geen last ervaren van de warmte.

We smeren de kinderen goed in en creëren veel schaduwplekken, zodat de kinderen rustig kunnen spelen. Met genoeg te drinken en leuke waterspelletjes zorgen de pedagogisch medewerkers voor frisse afkoeling.

Tips voor ouders
Als ouder wil je je kind(eren) natuurlijk ook goed beschermen tegen de warmte. Wij geven een aantal tips!

 • Zorg dat je kind genoeg drinkt, wacht geen dorstgevoel af, maar biedt regelmatig drinken aan. Geef je borstvoeding? Drink dan zelf meer tijdens een warme dag en leg de baby wat vaker aan.
 • Smeer je kind goed in met een hoge beschermingsfactor. Ook wanneer de kinderen in de schaduw spelen.
 • Probeer buiten spelen tussen 11.00 en 15.00 uur te vermijden. Op dit tijdstip is het ’t warmste en de zon heeft de meeste kracht.
 • Trek je kind dunne katoenen kleding aan. Katoen neemt veel vocht op en is luchtdoorlatend. 
 • Spoel je kind na het zwemmen in de zee af met zoet water. Het zout uit de zee vergroot de kans op verbranden.
 • Houd er rekening mee bij een opblaaszwembad dat kinderen snel kunnen afkoelen in het water. Je kunt het opblaaszwembad het beste laten vollopen met lauw water.
 • Laat het opblaaszwembad leeg lopen na gebruik of dek het zo af dat je kind er niet ongepland in kan gaan. Zorg ervoor dat er geen regenwater in kan lopen.
 • Bescherm het hoofd met een pet of hoedje, dit helpt om verbranding te voorkomen en geeft verkoeling.

Lees verder »

Eropuit in de zomervakantie - 7 originele uitstapjes

De zomervakantie komt er weer aan! De kinderen zijn vrij van school en dat betekent dat veel ouders deze periode ook een aantal weken vrij zijn om samen met hun kind(eren) door te brengen. Een uitstapje is dan altijd leuk! Wij hebben zeven originele uitstapjes in Zuid-Holland op een rij gezet:

1. Speelbos Bentjungle
Speeltuin Bentjungle van Staatsbosbeheer ligt in het Bentwoud, tussen Zoetermeer en Benthuizen. Dit bos is een vrij nieuw bos, waardoor de bomen nog niet zo hoog gegroeid zijn. Een leuke plek voor kinderen om te slingeren, klauteren en klimmen, maar bijvoorbeeld ook te vliegeren op de grasvelden.

2. Speeltuin De Kievit
In Berkel en Rodenrijs vind je speeltuin De Kievit wat bestaat uit 10.000 m² aan buitenspeelplezier! Je hebt er trampolines, een kabelbaan en ook twee zwembaden. De entreekosten zijn €5,-. Kinderen t/m 2 jaar en opa’s en oma’s mogen gratis naar binnen.

3. Jeu de boer
Trek je oude schoenen maar aan! In Hazerswoude-dorp kun je bij Jeu de Boer een potje boerengolf spelen. De kosten voor kinderen t/m 11 jaar zijn €4,- p.p. Voor volwassenen betaal je €8,-.

4. Natuurspeeltuin Leiderdorp
In de natuurspeeltuin in recreatiepark De Bloemerd in Leiderdorp kunnen kinderen o.a. klimmen in bomen, hutten bouwen en kliederen met water en zand. De entree is gratis.

5. Van Reeuwijk fruit & flowers
Bij Van Reeuwijk fruit & flowers in Abbenes kunnen kinderen, ouders, opa’s en oma’s zelf fruit en groente plukken. Aardbeien, kersen, mini komkommers en nog meer. Samen met je kind(eren) vul je zoveel bakjes als je maar wilt. Aan het einde weeg je het fruit en de groente en reken je het af.

6.Klimpark het Klimeiland
Dit uitje is voor stoere kinderen zonder hoogtevrees! Klimpark Het Klimeiland vind je in recreatiegebied Vlietland en is het eerste grote klimpark in Zuid-Holland. Dit uitje is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kost €16,- voor kinderen en €20,- voor volwassenen.  

7. Jutterskeet Ome Jan
Bij de Jutterskeet van Ome Jan op het strand van Kijkduin kunnen kinderen op zaterdag- en zondagmiddag helpen strandjutten. Tegen een kleine vergoeding (€5,- per middag) mogen kinderen op pad met een echte metaaldetector. Wat voor schat vind jouw kind?

Vakantie bij Junis!
In de vakanties gaan de BSO-locaties er ook regelmatig lekker op uit. Bijvoorbeeld picknicken in het park, naar het museum of een van bovenstaande activiteiten. Wist je dat je ook vakantieopvang af kunt nemen bij Junis? Je hoeft hiervoor nog geen klant te zijn bij Junis. Met onze Klantenservice bespreek je de mogelijkheden voor jouw kind(eren). Aanmelden voor de zomervakantie kan tot 24 juni.

Zwanger: 6 praktische tips

Je bent zwanger. De hormonen gieren door je lichaam en je bent emotioneler. Natuurlijk kun je niet wachten tot jouw kindje straks in je armen ligt. Toch is het belangrijk om voor de geboorte van je kindje een aantal beslissingen te nemen. 

Wanneer regel ik een verloskundige?
Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je op zoek naar een prettige verloskundige. Vaak vind je meerdere praktijken als je googelt bij jou in de buurt. Op de website krijg je een goede eerste indruk. Maar het is ook verstandig om aan familie of vrienden te vragen welke verloskundige zij aanraden. Heb je een keuze gemaakt? Dan wordt de eerste afspraak vaak rond de achtste of tiende week van de zwangerschap ingepland.

Wanneer kan ik de kraamzorg regelen?
De kraamzorg helpt jou en je kindje de eerste dagen na de bevalling. Kun je thuis bevallen? Dan assisteert de kraamhulp ook de verloskundige. Net als de keuze voor een verloskundige, kun je de kraamzorg al vroeg regelen. Ga bij je verzekering na wat de opties zijn. In sommige gevallen krijg je de keuze uit een aantal kraambureaus waar de verzekering mee samenwerkt. In andere gevallen heb je een vrije keuze.

Hoe blijf ik fit tijdens de zwangerschap?
Tijdens je zwangerschap ben je niet altijd topfit. Bewegen kan je helpen om je beter te voelen. Ben je een fanatieke sporter? Dan kun je de eerste maanden gewoon je normale routine aanhouden. Sport je niet zo veel, dan is het verstandig dit rustig op te bouwen. Let wel op dat je binnen je eigen grens blijft. Drink voldoende en neem tussendoor pauzes. Tip: Mom in Balance organiseert bootcamps speciaal voor zwangere vrouwen in o.a. Alphen a/d Rijn.

Hoe kies ik een leuke naam?
Het nadenken over babynamen is een van de leukste dingen van je zwangerschap. Vroeger werden voornamen vaak doorgegeven van generatie op generatie. Tegenwoordig is de keuze haast eindeloos. Geen naam lijkt te gek! April, Tulp en Denim zijn alle drie bestaande babynamen. Als tegenhang kiezen veel mensen toch ook nog voor oer-Hollandse namen, zoals Guus en Maartje. Op het internet vind je in ieder geval genoeg inspiratie.

Wanneer heb ik recht op verlof?
Ben je een werkende moeder, dan heb je recht op 16 weken verlof. Dit verlof bestaat uit het zwangerschaps- en het bevallingsverlof. Het zwangerschapsverlof neem je vier tot zes weken voor de uitgerekende datum op. Na de bevalling heb je nog recht op tien tot twaalf weken verlof. Het is belangrijk dat je de gewenste verlofperiode op tijd meldt bij je werkgever. Officieel mag je dit tot drie weken voor het verlof aangeven. Bekijk hier de precieze regels.

Kan ik al kinderopvang regelen?
Ja, je kunt al voor de geboorte van je kindje kinderopvang regelen! De kans is groot dat er wachtlijsten zijn. Oriënteer je daarom op tijd op kinderopvangorganisaties bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende opvangvormen. Ga je bijvoorbeeld liever voor gastouderopvang of toch een integraal kindercentrum (IKC) waar samen leren centraal staat? Junis nodigt je uit om eens een kijkje te nemen op een van de locaties. Interesse? Je kunt je hier aanmelden.

 

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Vraag het gratis cadeautje van Junis aan. Deze actie is geldig voor aanstaande moeders die woonachtig zijn in Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop of Rijnwoude. Meer weten over deze actie, lees hier onze voorwaarden.

Help, mijn kind klimt in hoge bomen!

Pedagoog Jessica Linting van Junis vertelt:

“Avontuurlijke kinderen, rennend en klimmend in de speeltuin. Duwend, gooiend met takken en klimmend aan de zijkant van de glijbaan omhoog. Van de trapleuning afglijdend en rollend en stoeiend gaan ze door de kamer en lijken soms de risico’s niet te zien. Ouders houden hun hart vast en roepen veelvuldig “Pas op, niet te hoog!”, “kijk uit” en “niet doen”. Verbaasd kijken de kinderen op uit hun spel of gaan geheel in hun eigen wereld door zonder zich iets aan te trekken van wat de volwassene roept. Herkenbaar toch?

Grenzen verleggen 
Je wilt als ouder je kind beschermen tegen pijn en tegelijkertijd ervoor zorgen dat jouw kind zich op allerlei manieren kan ontwikkelen. Hoe kun je er voor zorgen dat dit elkaar niet bijt? Hoe zorg je ervoor dat kinderen risico’s in leren schatten, hun grens leren kennen en die tegelijkertijd steeds weer verleggen?

De peuter of kleuter die zonder mama naar de speeltuin wil gaan of het schoolkind dat via de lantaarnpaal boven op de schuur klimt. Ieder kind zal zijn eigen grenzen verleggen en ieder kind is daarin anders. Waar het ene kind zonder angst de hoogste boom in klimt, staat de ander angstig naar boven te staren. Ook elke ouder is anders en reageert anders. Als ouder weet jij het beste wat jouw kind kan dus luister naar je eigen gevoel wanneer je beslist of iets wel of niet kan.

Lees verder »

Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

Over Junis

Zwanger?
Ontvang een
cadeautje
van Junis!

Klik hier

Contact

Postbus 499
2400 AL Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 42 48 24
Klantenservice: 0172 - 74 58 50
E-mail: info@junis.nl
KvK: 41166169

Vragen?

Natuurlijk bellen wij je graag terug!