Junis Kinderopvang

Junis Kinderopvang
Klantenservice 0172 - 74 58 50
Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

Pedagogische kwaliteitsimpuls

18 april 2017

Pedagogische kwaliteitsimpuls

Om ook in de komende jaren een betrokken opvoedpartner te blijven voor alle kinderen en ouders is het van belang dat we de (pedagogische) kwaliteit vasthouden en inzetten op vernieuwing in de toekomst. Vanuit die invalshoek gaven we in 2016 het startsein voor een kwaliteitsimpuls om de pedagogiek weer te laten bruisen in onze organisatie. Eén van de speerpunten in dit traject is het project kindbeeld. 

Waarom nadenken en praten over het kindbeeld?

Een kindbeeld vertelt hoe je kinderen en hun ontwikkeling ziet. Dat bepaalt in grote mate de manier waarop je met kinderen omgaat en dus ook hoe wij aankijken tegen onze rol als professionele opvoeder. Zien wij een kind bijvoorbeeld als een afhankelijk iemand, dan willen we dat pedagogisch medewerkers veel doen om je kind te helpen. Als wij denken dat je kind een nieuwsgierige onderzoeker is, dan geven we het de ruimte om te ontdekken en te ontwikkelen. Omdat we weten dat onze visie richting geeft aan alles wat we doen, is het belangrijk om dat kindbeeld  goed te formuleren.

Kindbeelden veranderen

Kindbeelden zijn aan verandering onderhevig en daarom is het goed om regelmatig te kijken of ons kindbeeld nog passend is. Door alle ontwikkelingen in de afgelopen jaren (fusies, samenwerking met scholen in IKC-verband, samenwerking met BOOST-partners, harmonisatie peuterspeelzalen) is dit voor ons weer zo’n moment. Hierbij zijn medewerkers, oudercommissies en de Raad van Toezicht in de afgelopen maanden actief betrokken.

Nieuwsgierig geworden?

Helaas, we kunnen nu nog geen tipje van de sluier oplichten. We kunnen alleen zeggen dat we elk woord voor onze nieuwe kindbeeld hebben gewikt en gewogen. Een bijzonder kindbeeld waarin we ons allemaal herkennen is het resultaat. Binnenkort onthullen we dat als eerste aan medewerkers. Met hen gaan we in de komende periode die begrippen bespreken en verder invullen, zodat het kindbeeld voor hen betekenis krijgt. Daarna komt het moment waarin we iedereen laten weten wat onze nieuwe kindbeeld is. Daar kijken wij vol verwachting naar uit. 

Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

Zwanger?
Ontvang een
cadeautje
van Junis!

Klik hier

Contact

Postbus 499
2400 AL Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 42 48 24
Klantenservice: 0172 - 74 58 50
E-mail: info@junis.nl
KvK: 41166169

Vragen?

Natuurlijk bellen wij je graag terug!