Gastouderopvang

Junis Kinderopvang Natuurlijk
Klantenservice 0172 - 74 58 50
Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

Activiteiten

Graag nodigen wij jullie uit voor onze zomerse buitenspeelochtend in het park!

We spreken af bij de waterpompen in het Weteringpark in Alphen aan den Rijn.

De kinderen kunnen met water spelen en we hebben feestelijk buitenspeelgoed klaar staan.

Kom gezellig spelen en bijpraten!

We hopen op jullie komst en we zullen de zon ook uitnodigen

 • Waar: Weteringpark, Alphen a/d Rijn (voor wie minder bekend is: ga het park in aan de kant van de Kalkovenweg ongeveer ter hoogte van de Ketellapper)
 • Wanneer: dinsdag 11 juli 2017
 • Hoe laat: 9.30 – 11 uur
 • Meenemen: evt. een kleed om op te zitten

LET OP! BIJ REGEN GAAT HET NIET DOOR!

Aanmelden: graag vóór 4 juli via gastouderbureau@junis.nl

Gezellig dansen tijdens de speelochtenden

Deze maand organiseert het Gastouderbureau van Junis een kennismaking met Peuterdans! Daarbij zijn we te gast op kinderdagverblijf Katrijn. Vanwege de vele aanmeldingen is er zelfs een tweede ochtend gekomen!

Beide speelochtenden worden verzorgd door Elfrieda Penders, zij is een ervaren en gediplomeerd Peuterdans docente.

Er waren al veel kinderen, ouders en gastouders op de eerste ochtend.

De kinderen die gelijk wilden dansen deden allemaal activiteiten op muziek met als thema Herfst. Met gebruik van materialen en fantasie werd er door de kinderen enthousiast meegedaan. Spelenderwijs leerden ze gelijk veel over lichaamsdelen, de herfst en natuurlijk ook om samen met andere kinderen te stappen, dansen en springen.

De kinderen voor de tweede groep gingen eerst spelen op de gang. Dat is ook een belevenis op Katrijn! Er zijn daar boekjes, een speelhuis met glijbaan, speelkussens om te klimmen en klauteren en zelfs een echte ballenbak!! Genoeg om veel pret te beleven.

Scholingsavond Z'even Zien

Op woensdag 26 oktober en dinsdag 1 november heeft een deel van onze gastouders deel genomen aan de scholingsavond Z'even zien.
Saskia Wiegel van Expeditieopvoeden heeft ons op een inspirerende manier meegenomen in de pedagogische visie van Junis Kinderopvang.
Het was een gevarieerde avond die door de aanwezige gastouders als zeer leerzaam werd ervaren. Ze deden enthousiast mee en stonden open voor de informatie..

Enkele reacties van gastouders,

Julia Vaesen: "Naast dat de trainingavond erg gezellig was, heb ik er weer veel van opgestoken. Hoe maak je gebruik van de brillen Z'even zien, en waarom is het zo belangrijk. Tussendoor even contact met de andere gastouders, fijn om ideeen uit te wisselen en ervaringen te delen. Na veel informatie en ook actieve opdrachten ben ik weer enthousiast en vol nieuwe ideeen naar huis gegaan."

Rachel Klaver: "Ik vond het een leerzame leuke avond, vooral dat we niet alleen moesten luisteren naar informatie, maar ook veel doen. Daar leer je toch altijd het meest van. Ook het spreken van andere gastouders en ervaringen delen vond ik als startende gastouder heel prettig.
Zo kun je de do,s en don,ts van iemand horen die al langer gastouder is. Leuke tips gekregen voor activiteiten!"

Femke Puister: "Dinsdagavond training gehad over Z'even zien, een ontzettend leerzame maar ook gezellige avond. De trainster deed dit met veel enthousiasme en bracht dit ook over op ons.
Spelenderwijs weer veel geleerd. Dank!"

Uitnodiging speelochtend Paasthema

Op 10 maart wordt er door het gastouderbureau weer een gezellige speelochtend georganiseerd. De speelochtend staat in het thema van Pasen.

Klik hier om de uitnodiging te bekijken.

Plaatsen vrij bij gastouders in Kerk & Zanen
Wij hebben op dit moment enkele plaatsen vrij bij gastouders in Kerk en Zanen. Dus heeft u een baby of peuter en zoekt u hiervoor een lieve gastouder?

Voor baby’s is er plaats bij een gastouder op dinsdag en vrijdag en bij een andere gastouder op maandag, dinsdag of donderdag.

Voor peuters is er plaats op alle dagen behalve op woensdag!

Neem contact op met het gastouderbureau via tel nr 0172 424824 of via gastouderbureau@junis.nl

Week van de kindermishandeling

Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één iemand aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed.

Mishandelde kinderen ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft. Mishandelde kinderen die zelf niet durven te praten, hebben belangrijke anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld.

In de Week tegen Kindermishandeling - van 16 t/m 21 november - doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Eén persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen.

Gastoudercongres 19 september

Op 19 september werd er in Harderwijk een gastoudercongres georganiseerd. Dit congres was bedoeld voor iedereen die werkzaam is als gastouder, in de gastouderbranche of kleinschalige opvang. Tijdens het congres is er verteld over ontwikkelingen in de branche, zijn er leuke en informatieve workshops gegeven en was er een uitgebreide informatiemarkt.

Er waren workshops zoals omgaan met Rouw en verlies bij jonge kinderen, maar ook kon je als gastouder meer leren over kindertekeningen en positief communiceren. Ook was er een leuke activiteit gegeven door kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer over interactief voorlezen.

Onze gastouders Marjan van Papendrecht, Silvia Vermeer, Anita van der Neut en Jeanne Donkers waren aanwezig samen met meer dan 400 andere gastouders/branche medewerkers. Ze vonden het een leerzame en gezellige dag!

Klik hier voor een impressie van het congres.
Klik hier voor een verslag van gastouder Marjan.

Tussen Kunst & Kids

Het project Tussen Kunst & Kids is al in volle gang! Zo worden er leuke knutselwerkjes gemaakt van bijzondere materialen en met vrolijke verf. Bekijk hieronder een aantal foto's! 

Opa's en oma's bezoeken in het Ontmoetingscentrum in Noorderbrink

Een keer in de maand gaat gastouder Jolande met haar oppaskindjes op visite bij de opa's en oma's in het Ontmoetingscentrum in Noorderbrink.  

Allemaal een button op met onze naam erop, dat vinden de kinderen heel leuk en de mensen weten gelijk hun naam. Ze blijven een uurtje en doen een leuke activiteit met de aanwezige mensen. Ze lezen boekjes (één van de oma's leest ook wel eens voor), ze zingen liedjes of ze doen spelletjes en af en toe knutselen ze ook. Rond de kerst hebben ze met z'n allen papieren kerstbomen versierd.

De mensen en de kinderen vinden het heel leuk.  Als Jolande  's morgens zegt: "we gaan vandaag naar de opa's en oma's " is het gelijk "joepie!!". Het is een leuk uitje en mooi om op deze manier contact te leggen tussen jong en oud.

Speelochtend 11 maart

De speelochtend over Tussen Kunst & Kids was gezellig! De kinderen konden schapen en kippen verven en plakken. En ook hebben de kinderen hairy’s gemaakt. Een hairy is een potje versiert met ogen, een mond en armen. In het potje konden de kinderen aarde en zaadjes doen. Als de plantjes gaan groeien, dan kunnen de kinderen de 'haartjes’ knippen en ook proeven en opeten.

Het was een erg leuke ochtend met baby’s, dreumesen en peuters bij elkaar. Natuurlijk konden de ouders en gastouders ook weer bijkletsen met elkaar!

Uitnodiging speelochtend 

Graag willen wij jullie uitnodigen voor de speelochtend op dinsdag 11 maart a.s. Met als thema: kunst! Kom je ook? Voor meer informatie klik hier.  

Bedankje van een gastouder 

Als blijk van waardering ontving het gastouderbureau als verrassing dit feestelijke pakketje van een gastouder!  Het gastouderbureau is er erg blij mee, bedankt! 

Op bezoek bij een gastouder

Bij gastouder Ilse Zorn was het tijdens de herfstvakantie erg gezellig! Op een drukke donderdag heeft Ilse samen met alle kinderen een super leuke spelletjes dag gehouden. Bijna alle spellen kwamen aan bod. Koekhappen, smincken, blikgooien en ga zo maar door. 

Als iets gedaan was kregen de kinderen een stempel, en bij een volle kaart een kleine verrassing voor mee naar huis. 

De aller kleinste genoten op hun manier ook door alle aandacht en de gezelligheid. 

Bekijk hiernaast de foto's van deze dag. 

Gastouders Junis zijn Kiki gecertificeerd!

Kiki staat voor “Kansen in kinderen”.

Junis presenteert trots haar eerste 11 KIKI gecertificeerde gastouders aan jullie. 

 • Anke Koster
 • Helma van Woerden
 • Marry de Groot
 • Jacqueline Bontenbal
 • Nettie Timmer
 • Hennie de Klepper
 • Manuela van den Dool
 • Marian Stronkhorst
 • Anita van der Neut
 • Irma Spits
 • Geke van der Ent

De Kiki-training is speciaal ontwikkeld voor gastouders. De training biedt de mogelijkheid om de pedagogische kwaliteiten en interactievaardigheden van de gastouders te verbeteren. Tijdens de training ontdekten onze gastouders ontwikkelingskansen voor de kinderen en henzelf.

Tijdens de eindpresentatie presenteerde de gastouders met een zelf gemaakte vertelkist, koffer of doos hoe zij met KIKI de kinderen mee kunnen nemen in de wereld van het boek, taal, spel en rekenprikkels. 

De meest uiteenlopende leuke en creatieve presentaties hebben laten zien hoe je dit op verschillende manieren kunt doen.

Alle gastouders van harte gefeliciteerd!

 

Bedankt Bianca van der Pijl

Bericht van een ouder:

"De gastouderopvang bij Bianca van der Pijl hebben wij als heel prettig ervaren. Zij is zo flexibel, zó goed met kinderen. Op welk moment je ook bij haar binnen komt, hoe druk zij het ook heeft, de sfeer is altijd goed. Dat vonden wij het meest bijzondere en opvallende aan haar en haar manier van kinderopvang.

Tussentijds hebben wij door een conflict met een andere gastouder moeten wisselen van gastouder. Jullie waren in deze situatie heel erg snel met het vinden van een vervangende gastouder, namelijk Bianca van der Pijl. Jullie snelle handelen heeft onze stress op dat moment verminderd, dat was fijn. Wij willen jullie hiervoor bedanken!"

Speelochtend gastouderbureau

Vanochtend was de speelochtend "Muziek Op Schoot" van het gastouderbureau.

Het gastouderbureau was te gast bij Kindercentrum De Verrekijker en Marie-Alice van Zutphen verzorgde de muziekles. Per leeftijdsgroep werd de kinderen een uitdagende en afwisselende muziekles gegeven. Dit bleek ook voor de baby’s erg boeiend te zijn. Het was prachtig om te zien hoe het zingen de kinderen aansprak. Ze deden heerlijk mee met alle liedjes en het bewegen!

Niet alleen de kinderen maar ook de ouders hebben enorm genoten. Voor herhaling vatbaar dus! 

Thuis bij een gastouder

Ben je ook benieuwd hoe het er aan toe gaat bij de gastouders van Junis? Dat kan! Anke Koster, een van onze gastouders, vertelt hier over een middag bij haar thuis! 

Uitnodiging speelochtend 

Graag willen wij jullie uitnodigen voor de speelochtend op dinsdag 28 oktober a.s. Met als thema: muziek op schoot voor baby's en peuters! Kom je ook? Voor meer informatie klik hier.  

Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

Contact

 • Zuidpoolsingel 6
  2408 ZE Alphen aan den Rijn
  Tel. 0172-745870
  E-mailadres gastouderbureau@junis.nl
  Facebook JunisGastouderbureau

  Landelijk registratienummer
  Iedere Junis locatie is geregistreerd in het landelijk register Kinderopvang. GGD en gemeente zien toe op een juiste uitvoering van wet- en regelgeving.
  Klik op onderstaand nummer voor ons laatste inspectierapport:
  Gastouderopvang:  176152453

Contact

Postbus 499
2400 AL Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 42 48 24
Klantenservice: 0172 - 74 58 50
E-mail: info@junis.nl
KvK: 41166169

Vragen?

Natuurlijk bellen wij je graag terug!