Gastouderopvang

Junis Kinderopvang Natuurlijk
Klantenservice 0172 - 74 58 50
Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

Gastouderopvang

Gastouderopvang is een zeer huiselijke en flexibele vorm van opvang. De kinderen worden doorgaans opgevangen in het huis van de gastouder, met wie je maatwerk afspraken maakt over de gewenste dagen en tijden. Heb je liever dat je kind in zijn eigen vertrouwde omgeving blijft? Dan kun je ook kiezen voor thuisopvang, waarbij de opvangmedewerker bij je in huis komt. Het gastouderbureau van Junis Kinderopvang vervult een begeleidende en bemiddelende rol tussen gastouder en vraagouder.

Klik hier voor het reglement.

Eten en drinken bij de gastouderopvang
In principe eet je kind gewoon mee met het gastoudergezin, maar natuurlijk kun je specifieke vragen en voorkeuren bespreken. De gastouder kan dan rekening houden met bijvoorbeeld een dieet of eventuele allergieën. Het mooie van gastouderopvang is dat je flexibel bent in de breng- en haaltijden. Dus sta je een keer in de file of wordt je anderszins opgehouden, dan kan in overleg met de gastouder gekeken worden of je kind wat langer kan blijven voor de avondmaaltijd.

Gebarentaal
Natuurlijk kunnen dove en slechthorende kinderen/ouders ook terecht bij de gastouders van Junis! Een aantal van onze gastouders kunnen namelijk communiceren via gebarentaal. Meer weten over deze gastouders? Klik dan hier. En bekijk het profiel van Irma Spits, Jolande Steunebrink, of Ilse Zorn.

Voordelen van samenwerking met locaties van Junis
Junis Kinderopvang biedt naast gastouderopvang ook andere vormen van kinderopvang aan, zoals kinderdagopvang of naschoolse opvang op ongeveer 50 locaties. Leuk om te weten is dat de gastouders gebruik kunnen maken van verschillende faciliteiten van de locaties! Zo kunnen ze bijvoorbeeld de entreekaart voor Avifauna of Archeon lenen om een dagje erop uit te gaan.

Opvang bij afwezigheid gastouder
Ook kan de bemiddelingsmedewerker meedenken over de continuïteit van de opvang, voor het geval dat je vertrouwde gastouder een keertje niet kan. Daarvoor zijn verschillende oplossingen mogelijk en het is goed om ook daarover al bij de start afspraken te maken.

Het kan voorkomen dat je gastouder in een andere periode dan jij op vakantie gaat. Het is erg fijn als er dan al afspraken zijn gemaakt over hoe de vervanging dan wordt opgepakt. De bemiddelingsmedewerker kan met jullie meedenken over wat het beste bij jullie past, dit kan bijvoorbeeld zijn een vervangende gastouder of kinderopvang op een van onze locaties. Door dit vooraf al te bespreken, hoef je niet te zoeken naar een oplossing wanneer er zich een situatie voordoet waarin het nodig is en weet je dat je kind altijd op een fijne plek terecht kan.

Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

Contact

 • Zuidpoolsingel 6
  2408 ZE Alphen aan den Rijn
  Tel. 0172-745870
  E-mailadres gastouderbureau@junis.nl
  Facebook JunisGastouderbureau

  Landelijk registratienummer
  Iedere Junis locatie is geregistreerd in het landelijk register Kinderopvang. GGD en gemeente zien toe op een juiste uitvoering van wet- en regelgeving.
  Klik op onderstaand nummer voor ons laatste inspectierapport:
  Gastouderopvang:  176152453

Contact

Postbus 499
2400 AL Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 42 48 24
Klantenservice: 0172 - 74 58 50
E-mail: info@junis.nl
KvK: 41166169

Vragen?

Natuurlijk bellen wij je graag terug!