Peuterstart

Peuterstart
Klantenservice 0172 - 74 58 50
 0 - 4 jaar  »  Peuteropvang  »  VVE  
Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

VVE

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Op iedere PeuterStart-groep werken we met een VVE-programma (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Het is bedoeld om alle kinderen van gelijke ontwikkelingskansen te bieden. Bij PeuterStart werken speciaal opgeleide pedagogisch medewerkers met een taalcertificaat. Met passende taal- en ontwikkelingsondersteuning geven zij kinderen in kleine groepen een stevige basis voor een goede start op de basisschool. Dat extra zetje is zeker belangrijk voor kinderen die een achterstand hebben opgelopen of extra ondersteuning nodig hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen die tweetalig opgroeien of kinderen die om andere redenen risico lopen op een (taal)achterstand. Als jij denkt dat jouw kind in aanmerking komt voor VVE, geeft dit dan aan bij het consultatiebureau/CJG.  

Voorwaarden subsidieplek
Om in aanmerking te komen voor een subsidieplek zijn er een aantal voorwaarden zie onderstaand. Voor de uitgebreide voorwaarden: Aanvullende Voorwaarden.

  1. Er geldt een verplichte afname van 3 dagdelen per week van elk 3,5 uur.
  2. Een VVE-verwijzing geldt voor kinderen vanaf 2,5 jaar tot de leeftijd waarop het kind basisonderwijs gaat volgen.
  3. Aanwezigheid bij ouder-kind momenten bij het begin van een thema.
  4. Aanwezigheid bij ouderbijeenkomsten die door ‘Kom erbij’ worden georganiseerd.

Subsidie VVE
Mogelijk komt u in aanmerking voor een subsidieplek. Neem hiervoor contact op met de afdeling Klantenservice via telefoonnummer: 0172- 745 850.

Ouderbetrokkenheid

Uw betrokkenheid is erg belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Daarom werken wij bij PeuterStart nauw samen met de ouders. Wanneer we bijvoorbeeld starten met een nieuw thema, nodigen we alle ouders uit op de groep om een indruk te geven van de activiteiten en materialen waarmee we aan de slag gaan. Het is ook belangrijk dat u thuis samen oefent. PeuterStart geeft u daarvoor de juiste materialen mee, die uw kind gericht ondersteunen. Een paar keer per jaar organiseren wij bijeenkomsten voor VVE-ouders, waarop allerlei vragen over opvoeden en opgroeien aan bod komen. Deze bijeenkomsten worden door een consulent van Participe (Kom Erbij) gegeven.

We maken graag tijd om te bespreken hoe het gaat met uw kind, thuis en op de groep. Dit kan natuurlijk tijdens breng- en haalmomenten of tijdens het gesprek over het volgsysteem. Indien nodig plannen we een langer gesprek in.  

Junis krijgt een nieuwe website!
dagen
uur
minuten

0 - 4 jaar

Zwanger?
Ontvang een
cadeautje
van Junis!

Klik hier

Contact

Postbus 499
2400 AL Alphen aan den Rijn
Telefoon: 0172 - 42 48 24
Klantenservice: 0172 - 74 58 50
E-mail: info@junis.nl
KvK: 41166169

Vragen?

Natuurlijk bellen wij je graag terug!